Depremin en ağır hasarı verdiği şehirler arasında olan Hatay’a yardım götüren tırın önünü kesen yağmacılar, şoförden araçta olan her şeyi vermesini istedi. Yağmacılar, “Ne varsa vereceksin. Ondan sonra gideceksin.” diyerek tehdit ederken, şoför, tırda gıda malzemesi olmadığına ikna edip yoluna devam etti. Sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından harekete geçen güvenlik güçleri, yağmacıları kıskıvrak yakaladı.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin en ağır hasar verdiği yerler arasında bulunan Hatay’a Türkiye’nin dört bir yanından yardım malzemesi gönderilirken, sosyal medyaya düşen görüntüler herkesi isyan ettirdi.
Hatay’ın Antakya ilçesine yardım götüren tır şoförünün önünü yağmacılar kesti. Hemen cep telefonuyla kayda giren şoförün, “Bunlar bizi yağmalayacaklar.” demesi dikkat çekti.
Yağmacılar, tırı zorla durdurarak, “Ne varsa vereceksin. Ondan sonra gideceksin. Buradan geçenleri durduruyoruz. Bize yiyecek vereceksin. Ya seve seve ya ..” diyerek şoförü tehdit etti. Araçta gıda ürünü olmadığını söyleyen şoför, yağmacıları güçlükle ikna edip yoluna devam etti.
Görüntülerin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından güvenlik güçleri harekete geçti. Yağmacılar, kısa süre sonra gözaltına alındı.
GÜNDEM
08 Haziran 2023GÜNDEM
08 Haziran 2023SPOR
08 Haziran 2023SAĞLIK
08 Haziran 2023SAĞLIK
08 Haziran 2023GÜNDEM
08 Haziran 2023GÜNDEM
08 Haziran 2023